Kaffe av högsta kvalitet växer på hög höjd i bergig terräng dit inga maskiner kommer åt. Därför handplockas varje kaffebär. Det måste göras mycket noggrant för att kaffet ska hålla så hög kvalitet att det får kallas för specialkaffe. Kaffebönderna lär sig att plocka bäret precis vid rätt mognadsgrad. Så, hur många omsorgsfullt handplockade kaffebönor går det egentligen åt för att brygga en kopp kaffe? Se min senaste video via länken i inlägget.
Det är inte ens fyra månader sedan Ture planterades i sin första kruka - men redan har han vuxit ur den. Livsresan från rött kaffebär till grodd och nu vidare till att vara en liten, skör planta har gått fort.
I Kaffeföljetången följer vi kaffebäret Tures liv från kaffebär till – förhoppningsvis – fruktbärande kaffeträd. Ture är döpt efter Ture som är stammis på kaféet Livingroom i Stockholm. I sitt köksfönster med utsikt över Rödabergen har han ett kaffeträd som gett frukt. Snart närmar sig rostning!